دانستنیهای حقوقی طلاق​

مقدمه

برای موفقیت در فرآیند قانونی طلاق و پرهیز از مشکلات ناشی از عدم اطلاع کافی از روال قانونی طلاق، بهتر است مختصری درباره قوانین جاری ایران در زمینه طلاق بدانیم. در این مقاله قصد داریم به طور خلاصه شما را با تعریف طلاق در قانون و شرایط آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

طلاق چیست؟

  •  طلاق از نظر لغوی: 

طلاق کلمه ای عربی به معنای گشودن گره یا رها کردن است. در زبان فارسی سره واژه هلش برای این مفهوم وجود داشته است که دارای ریشه پارسی میانه است.

  • طلاق از نظر فقهی:

از نظر فقهی به معنی از بین بردن قید ازدواج با لفظ مخصوص است. منظور از لفظ مخصوص در اینجا همان خواندن صیغه طلاق و گرفتن پاسخ مثبت طرفین برای جدایی است.

  • طلاق در قانون ایران:

از آنجا که قوانین حقوقی ایران تا حد زیادی از فقه اسلام گرفته شده است، از نظر قانون، به طور طبیعی طلاق به اراده مرد واقع می شود. به طور کلی به عمل حقوقی ای که یک طرفه باشد در فقه ایقاع می گویند. بنابراین از این منظر طلاق یک ایقاع به شمار می رود.

اما آیا مرد می تواند بدون هیچ دلیلی زن خود را طلاق دهد؟ پاسخ به این سوال خیر است. در خواست مرد برای طلاق باید به همراه دلایل قانع کننده باشد. این موضوع در  ماده 1133 قانون مدنی آمده است.

 اگر زن خواستار طلاق باشد می تواند با مراجعه به دادگاه و ارائه مدارک و ادله لازم دادگاه را برای صدور حکم طلاق قانع کند. صدور حکم طلاق در اینگونه موارد نیازمند برآورده شدن شرایطی است که در قانون پیش بینی شده است. همراهی یک وکیل طلاق آگاه به قانون می تواند کمک شایانی در تسریع و موفقیت این اقدام باشد.

 

 

 

برای مشاوره با وکلای طلاق موسسه دارالوکلا با شماره 09122198435 تماس حاصل فرمایید.